Banjalučanin optužen za pokušaj ubistva: “Poznanika ubo tri puta nožem”

BANJALUKA – Zlatko Vidović (40) iz Banjaluke optužen je da je pokušao ubiti poznanika i sugrađanina Borisa Zorića (35), odnosno da ga je ubo tri puta nožem.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka potvrdio je banjalučki Okružni sud, a u njoj se navodi da se pokušaj ubistva dogodio 16. oktobra 2019. godine u Banjaluci, između ponoći i 0.30, u stanu Vidovićevih roditelja.

“U toku verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, koji se odigrao u njegovoj sobi, u stanju bitno smanjene uračunljivosti i pod odlučujućim djelovanjem zavisnosti od alkohola i opijata, sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,51-1,58 g/kg, uzeo je džepni nož na preklapanje, sa oštricom dužine sječiva osam cm”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, potom je prislonio Zorića uz vrata te mu nož prislonio uz tijelo, ali je Zorić uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik.

“Tu se sapleo i pao, a dok je ležao na podu, Vidović mu je prišao te ga pokušao ubiti, na način da ga je nožem ubo tri puta, i to u lijevu stranu grudnog koša, lijevo rame i lijevu podlakticu, a potom je njegov brat, D.V, uspio da mu oduzme nož”, navedeno je u optužnici.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, povrijeđenog muškarca su, u noći napada, oko 0.45, sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezli u Urgentni centar UKC RS. Stanari zgrade u kojoj se sve odigralo tada su rekli da su samo čuli buku i vidjeli policiju i vozilo Hitne pomoći, ali nisu bili sigurni šta se desilo

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!