BESPLATNO ŠКOLOVANJE U JAPANU ZA STUDENTE UNIVERZITETA U ISTOČNOM SARAJEVU

 

Po jedan student Univerziteta u Istočnom Sarajevu u narednih pet godina moći će besplatno da upiše master ili doktorske studije na Poljoprivrednom univerzitetu u Tokiju.

Ugovor o stipendiranju uključuje pokrivene sve troškove školovanja, besplatan smještaj, mjesečnu stipendiju od 45.000 japanskih jena, odnosno oko 750 КM, u periodu od dvije godine za master, a u periodu od tri godine za doktorske studije, uz mogućnost angažovanja studenata na dodatnim plaćenim aktivnostima, saopšteno je iz Ambasade BiH u Japanu.

Ovaj ugovor uručen je ambasadoru BiH u Japanu Siniši Berjanu, koji se u četvrtak, 17. juna, sastao sa rektorom Tokijskog poljoprivrednog univerziteta Fumijom Egučijem.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Tokijski poljoprivredni univerzitet, posredstvom Ambasade BiH u Japanu, potpisali su Sporazum o saradnji 1. oktobra prošle godine.

Tokijski poljoprivredni univerzitet, osnovan 1891. godine, jedna je od najstarijih visokoškolskih obrazovnih institucija u Japanu, koja baštini 130 godina staru tradiciju rada i postojanja, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!