Bjesni požar na Kipru, odnio prve žrtve

NIKOZIJA – Četiri osobe nastradale su u velikom šumskom požaru koji drugi dan bjesni na Kipru i uništio je velike površine pod šumom i rastinjem.

Žrtve, za koje se vjeruje da su državljani Egipta, pronađene su nedaleko od mjesta Odou, u planinskom području sjeverno od gradova Limasol i Larnaka.

“Sve ukazuje da se radi o četiri osobe koje se vode kao nestale od juče”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nikos Nuris.

Požar, potpomognut jakim vjetrom, pogodio je najmanje 10 zajednica i površinu od 50 kilometara kvadratnih u podnožju planinskog lanca Trodos.

Uzrok požara nije poznat. Na Kipru posljednjih dana temperatura prelazi 40 stepeni Celzijusa. Policija je saopštila da u vezi sa požarom saslušava osobu staru 67 godina.

Evropska komisija saopštila je da su avioni za gašenje požara poletjeli iz Grčke kao pomoć Kipru, a i Italija će da pošalje letjelice.

Satelit EU “Kopernikus” aktiviran je da bi mapirao i procijenio pričinjenu štetu na pogođenim područjima.

“Ovo je najgori požar u istoriji Kipra”, rekao je direktor šumarstva Kipra Karalambos Aleksandrou /Charalambos Alexandrou/ kiparskoj televiziji “Omega”.

Povezana vijest: Kipar zatražio međunarodnu pomoć: “Najgori požar u istoriji zemlje”.

(Nezavisne) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!