Borenović: Vladajuća koalicija nezainteresovana za izmjene izbornog zakona

SARAJEVO – Član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Branislav Borenović smatra da prestavnici vladajuće koalicije u ovoj radnoj grupi nisu zainteresovani za izmjene izbornog zakonodavstva.

Prema njegovim riječima, činjenica da HDZ, SNSD i SDA, koje čine većinu u Interresornoj radnoj grupi, nisu u stanju da obezbijede kvorum pokazuje njihovu namjeru da ovo radno tijelo, kako je naveo, ne uspije u izbornoj reformi u BiH.

“Zato se vrtimo u krug svih ovih sedmica”, rekao je novinarima Borenović, koji je i poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Najavljeni sastanak visokih zvaničnika evropske i američke administracije sa članovima Interresorne radne grupe, naveo je Borenović, poruka je važnosti izmjene izbornog zakonodavstva i usvajanja određenih izbornih pravila kako bi u BiH imali fer i poštene izbore.

“To je ključna poruka iz EU i SAD, ali i svih relevatnih međunarodnih faktora da je neophodno da imamo fer i poštene izbore”, zaključio je Borenović.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!