Cvijanović: Ramiz Salkić jedino nema problem sa RS kada uzima svoju platu

TREBINJE – Poruke mržnje i podjele koje je juče iz Trebinja poslao potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić nisu iznenadile predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, koja je istakla da ne razumije ljude koji su spremni slati samo poruke mržnje.

 

“Ramiz Salkić redovno šalje loše poruke o Republici Srpskoj, a ono što se odavno primjećuje je da jedini problem sa Republikom Srpskom nema je kada uzima svoju platu, dok je sve ostalo u njemu problem”, kazala je predsjednica Cvijanović.

Ona je izrazila mišljenje da je neprincipijelno ponašanje da ljudi koji uživaju sve moguće pogodnosti u Republici Srpskoj, gdje imaju određene pozicije i mogućnost da predstavljaju svoj narod, sa druge strane šalju poruke mržnje o istoj toj republici.

“Ja ne razumijem ljude koji su u stanju samo da odašiljaju poruke mržnje, poruke netrpeljivosti, jer je očito da oni sami sa sobom i u sebi nisu pomirili ono što treba da se pomiri, pa im je onda nemoguće i da se pomire sa drugima oko sebe, ali to nas ne treba skretati sa našeg puta”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Ona je u tom kontekstu naglasila da je Republika Srpska otvorena zajednica koja nikoga ne mrzi, ali da njeni stanovnici žele da se ta republika poštuje, zajedno sa svim njenim zakonima i institucijama, tako da onda niko neće imati nikakvih problema.

“Ovo što kaže Ramiz Salkić je apsolutni višak za sve ono što bi trebalo da znači neko pomirenje, ili suživot, ili pravljenje nekog boljeg ambijenta ovdje, ali treba da nas drži budnim“, poručila je iz Trebinja predsjednica RS.

Salkić je juče u Trebinju rekao da će, sve dok je ovakvo teritorijalno uređenje BiH, uz odlučivanje sa ekskluzivnim pravom entiteta i entitetskim glasanjem, “izostati katarza i suočavanje sa prošlošću predstavnika srpskog naroda”.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!