Đurđeviću godina robije za pomaganje nakon ubistva Duška Savanovića u Trnu

Milan Đurđević (43) iz Laktaša osuđen je na godinu dana zatvora nakon što je priznao krivicu po optužnici koja ga tereti da je sa mjesta zločina kući odvezao sugrađanina Dalibora Čambera (47), optuženog da je u Trnu ubio Duška Savanovića (24) i ranio Aleksu Babića (22).

Presudu Đurđeviću izrekao je danas Okružni sud u Banjaluci, odnosno Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović.

Uletilović je kazao da je Sud prilikom odmjeravnja kazne kao olakšavajuće okolnosti cijenio priznanje optuženog, ali i kajanje i neosuđivanost.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, po optužnici, Čamber i Đurđević su mercedesom C klase, za čijim volanom je bio Đurđević, došli na benzinsku pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli mercedesom GLK 220.

Tada je, dodaje se, došlo do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj “CZ”, kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

Prema optužnici, ispalio je hitac prema Mercedesu GLK koji je pogodio zadnji lijevi točak, a Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio.

Babić je, dodaje se, izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo. Kako se navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim ga je Savanović udario i oborio.

Čamber je, navodi se, pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen dva do tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja u 23.50 časova.

Đurđević je, kako se navodi u optužnici, odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!