Dodik: Pitaću Erdoana da li Turska podržava isključivo jedan narod u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na današnjem Samitu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi koji se održava u Turskoj, da BiH ima status protektorata međunarodne zajednice i upitao kako kao takva može da se kreće ka evropskim integracijama.

 

Dodik je rekao da odgovora na to pitanje nije bilo.

On je istakao da će turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana na današnjem sastanku upitati da li Turska kao članica Savjeta za implementaciju mira podržava isključivo jedan narod ili se zalaže za konstitutivnost sva tri naroda u BiH.

Dodik je naveo da je na Samitu razgovarano o temama vezanim za pandemiju, odnosno postpandemijski period u kojem se traži rješenje na koji način krenuti dalje i šta učiniti u oblasti ekonomije.

Dodao je da je tema bila i dijalog Beograda i Prištine, kao i inicijativa “mali Šengen”.

Dodik je istakao da je na Samitu jasno rekao da BiH ne priznaje samoproglašeno Kosovo, te da se taj problem jedino može riješti djalogom Beograda i Prištine.

“Pozvao sam na potrebu da se ‘mini Šengen’ operativno razradi i da se omogući brži protok ljudi i roba”, rekao je Dodik za RTRS.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH i članovi Željko Komšić i Šefik Džafeorvić borave u posjeti Turskoj gdje učestvuju na Samitu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, a potom će učestovati i na Antalija diplomatskom forumu. Biće održan i sastanak sa turskim predsjednikom.

(Nezavisne) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!