Dodik: U potpunosti podržavam teritorijalni integritet Kine, Turkovićeva iznosi svoj i stav SDA

ISTOČNO SARAJEVO – Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da u potpunosti podržava teritorijalni integritet i cjelovitost NR Kine, kao i sve akcije koje ona preduzima na očuvanju svog suvereniteta.

 

Dodik je naglasio da se Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara nije moglo pridružiti zajedničkoj izjavi pojedinih zemalja u vezi sa stanjem ljuskih prava u Kine s obzirom da nije dobilo stav Predsjedništva BiH, naglasivši da takav potez MIP-a nije u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Predsjedništvo BiH nije postiglo saglasnost u vezi sa pridruživanjem BiH izjavi o navodnom kršenju ljudskih prava u Kini. Unilateralni potezi Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, koji nisu ništa drugo do miješanje u unutrašnja pitanja Kine, nedopustivi su, neprihvatljivi i za posljedicu imaju ozbiljno narušavanje dobrih i prijateljskih odnosa sa NR Kinom”, poručio je Dodik.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH je naveo da je podrška dezintegraciji Kine dok se štiti integritet BiH ilustracija neozbiljnosti i licemjernog ponašanja bošnjačkih ministara među kojima prednjači Bisera Turković, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“U narednim danima lično ću informisati kineskog predsjednika Si Đinpinga da stavovi Bisere Turković i ambasadora BiH u Ženevi ne odražavaju stav Predsjedništva niti BiH. Stav sa kojim je Turkovićeva izašla na međunarodnoj političkoj pozornici je njen i stav SDA koja se predstavlja kao zaštitnik muslimana. Srbi iz Republike Srpske su opredijeljeni za jačanje prijateljskih odnosa sa kineskim narodom”, poručio je Dodik.

(GlasSrpske) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!