Dvojcu za pljačku penzionera 12 godina i osam mjeseci

 

BANJALUKA – Dobojlija Nevenko Novaković (29) i Modričanin Dejan Popović (25) pravosnažno su osuđeni na 12 godina i osam mjeseci robije zbog krađe novca od bračnog para S.M. i LJ.M. i za krađu 500 maraka iz mercedesa Đ.N.

 

Presudom Vrhovnog suda RS Novaković je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora, a Popović na pet godina i mjesec te su im na taj način potvrđene ranije presude, na koje su bile uložene žalbe.

Prilikom pljačke supružnika penzionera u noći između 27. i 28. avgusta 2018. godine u njihovu kuću u Kožuhama, kod Doboja, dok su spavali na spratu, upali su Novaković i Zoran Kuzmanović, koji je u bjekstvu, dok ih je Popović čekao u autu kod Kuzmanovićeve kuće.

U kuću ušli kroz kotlovnicu, a žena je sišla niz stepenice i uočila razbojnike, koji su je prijeteći pištoljima zaključali u sobu.

Zatim su otišli do njenog muža da im kaže gdje je novac koji su pronašli na više mjesta.

Prema presudi, ukrali su 3.300 KM, 10.300 švajcarskih franaka kao i 1.400 evra, a nakon toga su zaprijetili supružnicima da ne zovu policiju ili će im zapaliti kući i auto te su ih zaključali u sobi i pobjegli do auta u kojem ih je čekao Popović.

Tokom skrivanja pomogla ima je i Vesna S., kod koje su u iznajmljenom stanu podijelili novac, a njoj dali 200 franaka i 20 evra, zbog čega je i ona u Okružnom sudu u Doboju osuđena za pomaganje na uslovnu kaznu od pola godine.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!