Eriksenu ugrađuju aparat za pokretanje srca

Kristijanu Eriksenu će poslije srčanog udara koji je doživio na utakmici protiv Finske, nakon opsežnih istraga, biti ugrađen defibrilator koji će mu pomoći ubuduće kod problema u radu srca.

Ovu informaciju potvrdio je Fudbalski savez Danske i doktor reprezentacije Morten Boesen.

– Doktor nacionalne reprezentacije Danske Morten Boesen bio je u kontaktima sa specijalistom kardiologije u Righospitalet bolnici u Kopenhagenu. Eriksen je bio nekoliko dana bio podvrgnut ozbiljnim analizama, nakon čega je ustanovljeno da će morati da mu se ugradi defibrilator, koji će ubuduće sprečavati problem u radu srca koji bi mogao da se dogodi u budućnosti. Nakon što je Kristijan podvrgnut brojnim istraživanjima srca, odlučeno je da treba da mu bude ugrađen ICD (defibrilator za rad srca). Ovaj uređaj je neophodan poslije srčanog udara zbog problema sa radom srca – rekao je doktor Danske.

Kako se navodi u saopštenju, Kristijan je prihvatio tu opciju i plan i opciju su podržali i ljekari specijalisti u Danskoj, ali i inostrani specijalisti, koji takođe preporučuju isti tretman.

Danski savez je zamolio sve da se poštuje privatnost Kristijana Eriksena i njegove porodice u ovim trenucima.

Uređaj koji se ugrađuje Eriksenu je neka vrsta pejsmejkera, ugrađuje se ispod kože na grudima, i pomaže kada se promijeni ritam srca, ili kada dođe do zastoja jer se uključi struja aparata, koja pokrene srce.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!