Incident na GP Brod: Tvrdi da mu je graničar razbio telefon

Na graničnom prelazu Brod juče oko 12 sati dogodio se incident u kojem su učestvovali pripadnici Granične policije i jedan državljanin Švajcarske.

Kako piše portal “Radiosarajevo.ba“, sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao da prekine snimanje mobilnim telefonom.

Savjetnik direktora Granične policije BiH i glavnog inspektora spomenute policijske agencije Svevlad Hofmana za pomenuti portal potvrdio je da se incident dogodio te da je istraga u toku.

“Taj događaj je u nadležnosti Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu. Dok oni ispitaju sve okolnosti tog nemilog događaja, preuranjeno je išta komentirati”, rekao je Hofman.

Prema pisanju portala “Crna hronika” u incidentu je učestvovao Borče Stojanov koji živi u Švajcarskoj. On je u Bosni i Hercegovini želio posjetiti sestru i zeta, ali nije bio upoznat s mjerama i naredbama na snazi, te nije imao test na korona virus pri ulasku u zemlju.

Nakon što je upitao gdje može uraditi test, kako bi mu ulazak u BiH bio odobren, policijski službenik je navodno počeo da galami i pljuje državljanina Švajcarske, kako su otkrili iz porodice. Potom je mobilnim telefonom počeo da snima službenika, što je dovelo do kulminacije sukoba.

Na snimku se vidi naguravanje Stojanova sa više pripadnika granične policije i otimanje mobilnog telefona, ali se i čuju pozivi u pomoć. Stojanov je onima koji su se zatekli na graničnom prelazu govorio i da snimaju šta se dešava, ali se niko nije usudio.

U 19:30 istog dana Stojanov je bio saslušan u PU Brod, a navodi da nije dobio nikakvu kaznu, odnosno prekršajni nalog. Njegova porodica kaže da namjerava da tuži policijske službenike za povrede, kao i za uništavanje privatnog vlasništva, s obzirom da je prilikom naguravanja stradao mobilni telefon.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!