Incko: Nekih političara se neću rado sjećati

SARAJEVO – Odlazeći visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko gostujući u programu “Hayat” televizije komentarisao govorio je o svom nasljedniku Kristijanu Šmitu, bonskim ovlaštenjima i OHR-u.

“Radiću do posljednjeg dana. Dogovorili smo se da će preuzimanje dužnosti gospodina Šmita biti 1. avgusta. Žao mi je što se neke stvari nisu desile, a naročito na području vladavine prava. Kada je riječ o slučaju Fate Orlović, moramo reći da je vladavina prava pobijedila. Sretni smo što je pobijedila, ali ne smije to trajati toliko dugo, jer pravda koja stiže kasno, isto tako u nekom smislu može da bude da nije pravda. Vladavina prava je nešto na čemu se mora jače raditi i nadam se da će gospodin Šmit i kolege u EU ubrzati rad baš na tom području”, kazao je Incko.

Kazao je da se nakon odlaska iz BiH možda neće rado sjećati nekih političara i nekih izjava.

“Međutim, uvijek ću se rado sjećati ljudi u Bosni i Hercegovini. Ja sam toliko dobrote doživio ovdje, toliko merhametluka i toliko praštanja i saradnje, ja ću to nositi cijeli život u svome srcu. Između ostalog, ja Bosnu i Hercegovinu neću napustiti, ja ću uvijek biti povezan sa BiH”, rekao je Incko

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!