Inicijativa da se noćnim klubovima u Banjaluci vrati normalan radni režim

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, održao je danas sastanak sa predstavnicima noćnih klubova sa područja grada Banjaluka na kojem je zaključeno da se uputi zajednička inicijativa o dozvoli radnog vremena koje je bilo prije pandemije virusa korona.

 

Ova inicijativa će biti poslana Republičkom štabu za vanredne situacije s obzirom na to da je trenutno povoljna epidemiološka situacija.

“Epidemiološka situacija u martu, aprilu i maju to nije dozvoljavala, ali sada kada dobijemo ovaj zahtjev i pogledamo broj zaraženih, kojih u Banjaluci u posljednjih sedam dana nije bilo, podržavamo vraćanje normalnog radnog vremena”, kazao je Stanivuković.

Dodao je da ako bi parametri o broju zaraženih krenuli da pokazuju drugačije, stanje bi se analiziralo i uskladilo.

“Dajemo punu podršku ovim ljudima da rade najnormalnije i iskoriste ove ključne mjesece – jul i avgust, za ugostiteljstvo i razvoj privrede. Za to smo da ovi ljudi rade, ali grad nema autonomiju da donese ovakavu odluku dok Republički štab tako nešto ne dozvoli. Mjere su popustile i u regionu, konkretno u Srbiji”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da je grad svjestan problema u kojem su se našli ugostitelji i turistička ponuda, te je pripremljen paket mjera podrške, koji uključuje subvencije za noćne klubove, ali i svadbene salone i hotelijere.

Strahinja Grahovac je u ime vlasnika noćnih klubova, kazao da su u jako teškoj situaciji jer ne rade godinu i po dana po normalnom radnom režimu.

“Dolazimo u situaciju da se u Federaciji BiH i u Brčkom radno vrijeme vratilo u normalu, a mi smo još ograničeni da radimo do ponoći. Molimo Republički štab da se vrati na snagu gradska odluka o radnom vremenu koja je ljeti propisivala da radnim danom radimo do četiri,  odnosno vikendom do pet časova”, istakao je Grahovac.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!