Ispaljeno 89 raketa u Srpskoj


Strijelci “Protivgradne preventive” ispalili su 89 protivgradnih raketa sa 53 protivgradne stanice, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz ovog preduzeća saopšteno je da je protekle noći preventivno djelovano na području Laktaša, Srpca, Prnjavora, Dervente, Doboja, Modriče, Zvornika, Bratunca, Srebrenice, Broda, Petrova, Vukosavlja, Stanara i Čelinca.

Zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite je preveden u stanje pripravnosti juče od 13.00 do 24.00 časa, a najviše raketa – 18 ispaljeno je u Derventi, zatim Srpcu 14 i Modriči 13.

U Prnjavoru je ispaljeno devet raketa, Bratuncu osam, Zvorniku pet, Srebrenici i Čelincu po četiri, Doboju, Stanarima i Vukosavlju po tri, Laktašima i Brodu po dvije i u Petrovu jedna raketa.

Nakon što su dobili dozvolu za dejstvo od Centra letnih informacija /FIC/ Banjaluka od 13.58 do 22.43 časova, postojala je zabrana korišćenja dijela vazdušnog prostora.

U saopštenju je navedeno da su se grmljavinski procesi tokom dana sporo premještali od juga iz nebranjenog dijela prema Savi i prema Drini i istočnom dijelu branjene teritorije, a nekoliko procesa je bilo potencijalno opasno za pojavu sugradice i grada.

(rtrs)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!