Izvještaj vještaka: Baldo nazvao Kovačevića u noći ubistva Krunića

BANJALUKA – U noći kada su ubijeni biznismen Slaviša Krunić (45) i radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović (38), odnosno samo nekoliko minuta nakon što su oni izašli iz lokalnog kafića, optuženi za ovaj zločin Emilio Baldo (53) telefonom je zvao Željka Kovačevića (42), koji je označen kao jedan od napadača.

Utvrdio je to vještak Miroslav Ćurković u svom izvještaju o kriminalističko-analitičkoj obradi dokaza i informacija u ovom predmetu.

Ćurković je u petak u banjalučkom Okružnom sudu završio izlaganje tog izvještaja, čime je završen dokazni postupak Tužilaštva.

U ovom predmetu, osim Balde, optuženi su i Benedi Đukanović (42) i bivši radnik Krunićevog “Sector Securityja” Rodoljub Gajić (35), a kojeg terete za pomaganje. Željko Kovačević je, podsjetimo, ubijen tokom zločina, u razmjeni vatre s Krunićevim obezbjeđenjem.

Ćurković je u izvještaju analizirao kretanje vozila, koje su prema optužnici koristili optuženi, kao i njihovu komunikaciju telefonima.

Prema njegovom izvještaju, kod Kovačevića je pronađen telefon specijal, korišten za komunikaciju samo s jednim brojem, koji je, kako je ranije pojasnio, vjerovatno koristio Baldo.

Ćurkovićeva analiza pokazala je da su kobne večeri Kovačević i Baldo prolazili pored kafića gdje je bio Krunić.

Ćurković je u analizi naveo da je u vrijeme kada je tojota, u kojoj je sa saradnicima bio Krunić, odlazila od kafića, korsa koju je prema optužnici koristio Baldo kamerama video-nadzora snimljena kako ide prema Banjaluci, pa se vraća prema Laktašima pored pomenute kafane.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne” ranije objavile, Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tada je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je Kovačević. Đukanovića i Baldu terete da su zajedno s Kovačevićem organizovali i pripremili zločin.

Gajića terete za pomaganje, jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Gajić je bio član ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!