Kardiolog objavio tužnu vijest: Eriksen vjerovatno završio karijeru

Kristian Eriksen vjerovatno više neće igrati fudbal, rekao je jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj Sanjay Sharma, javio je Independent.

Danski fudbaler je tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu imao, kako se navodi, srčani zastoj. Zbog toga je kolabirao na terenu.
 
Sharma, inače profesor sportske kardiologije na Univerzitetu Saint George, radio je sa Eriksenom dok je ovaj igrao za Tottenham. Ljekar smatra da se desila neka velika greška. I da je sada najveće pitanje šta se desilo i zašto.
 
“Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. Kako sada objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo cijelu naciju. Dobra vijest je da je i dalje živ. Loša vijest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga”, rekao je Sanjay Sharma.
 
On je daodao da uzrok srčanog zastoja kod Eriksena je mogao da bude neko nedefinisano zdravstveno stanje. Ili visoka temperatura. Dodao je kako je dobar znak da je on budan u bolnici.
 
„Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je. Da li će mu ljekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne”, jasan je Sharma.
 
(InfoBijeljina) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!