Korona virus potvrđen kod još 112 osoba u Srpskoj, preminulo 17 oboljelih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 625 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 112 osoba.

Radi se o 54 muške i 58 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 53 srednje i 41 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 26 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Bijeljine, 11 iz Pala, šest iz Zvornika, po pet iz Mrkonjić Grada, Nevesinja i Trebinja, po četiri iz Doboja, Ribnika i Šipova, po tri iz Prnjavora, Rudog, Srebrenice i Čajniča, po dvije iz Bileće, Кozarske Dubice, Laktaša i Šekovića i po jedna osoba je iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Кneževa, Кotor Varoša, Modrče, Novog Grada, Oštre Luke, Sokoca, Srpca i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banja Luke, po dvije osobe iz Gradiške, Bijeljine, Кotor Varoši, Doboja i Mrkonjić Grada i po jedna osoba iz Broda, Novog Grada i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 61.892 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.367 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 42.796 osoba, a testirano je ukupno 258.402 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 773, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 328, a u ostalim bolnicama 445. Na respiratoru je 78 osoba (39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 39 u ostalim bolnicama). 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.718 osoba, a nadzor je završen kod 180.454 osobe.

(Atvbl)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!