Krivokapić: Crna Gora je matica Srba koji žive u Crnoj Gori, a ne Beograd

PODGORICA – U istoriji Crne Gore nije zabilježeno da se u kratkom vremenskom periodu, sa najviših državnih adresa Srbije, upućuju otrovne poruke Vladi i predsjedniku Skupštine Crne Gore, kako bi se na taj način pokušali proglasiti izdajnicima, poručio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

 

Krivokapić je danas na sjednici Skupštine Crne Gore, u okviru Premijerskog sata, odgovarao na pitanja poslanika. Premijerskom satu nisu prisustvovali poslanici DPS-a i DF-a, koji bojkotuju rad parlamenta.

Odgovarajući na pitanje poslanika koalicije “Crno na bijelo” Srđana Pavićevića, kako, u kontekstu najnovijih političkih događanja, tumači odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima, Krivokapić je istakao “da u istoriji Crne Gore nije zabilježeno, da se u kratkom vremenskom periodu, sa najviših državnih adresa Srbije, ovako otrovne strijele upućuje Vladi, premijeru, predsjedniku Skupštine i na taj način pokušava da nas proglasi izdajnicima“.

“Vlada nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i dosljedna je u sprovođenju ovog cilja, i to ne samo kroz prizmu evropskih i evroatlanskih integracija, već kao svom nedvosmislenom i trajnom opredjeljenju”, poručio je Krivokapić.

Naglasio je da je u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom.

“Najbolji dokaz je da bukvalno ne postoji ministar iz ove Vlade koji nije posjetio Srbiju”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da je veliki broj turista iz Srbije, koji trenutno borave u Crnoj Gori, pokazatelj da su trenutno zaoštravanje političkih odnosa između dvije države neće uticati na svakodnevni život građana dvije države.

“Prirodno je da postoje nesuglasice, ali treba staviti akcenat na ono što spaja dvije države, a ne razdvaja”, poručio je Krivokapić.

Pavićević je rekao Krivokapiću da bi volio da objasni kolegama da mjera srpstva u Crnoj Gori apsolutno ne mora da bude u okvirima koje su postavili Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Aleksandar Vulin.

“Mi bi voljeli da oni ispoštuju našu želju da ostanemo autentični u našem postajanju”, kazao je Pavićević.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora matica Srba koji žive u Crnoj Gori, a ne Beograd.

“To je činjenica. To što su određeni srpski političari uveli praksu je jedan odnos dogovora koji pokušava da pretvori crnogorski dio prostora u vječite sukobe”, rekao je crnogorski premijer.

Istakao je da su podjele u Crnoj Gori naslijeđene.

“Zato, ako želimo da idemo naprijed, to jedino možemo ekonomskim preporodom”, poručio je Krivokapić.Nakon što je Skupština Crne Gore 17. juna usvojila Rezoluciju o Srebrenici, od strane vlasti u Srbiji upućene su oštre poruke prema zvaničnoj Podgorici.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!