Majka Andreja posle presude: “Malo je 7 godina, ostala sam bez deteta, ne želim da iko oseti tu bol”

Aleksandra Kostadinović, majka dječaka koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 4. januara, a koju je izazvao Beograđanin Nemanja Stamenković, izrazila je nezadovoljstvo povodom danas izrečene presude.

– S obzirom na to da je maksimalna presuda osam godina, to je po meni premalo za život mog djeteta i za još jedan. Ti životi su se ugasili, ni krivi ni dužni. Nikako nisam zadovoljna. To bi trebalo da bude minimum 20 godina. Ostala sam bez djeteta, ne želim da iko osjeti tu bol i doživi ono što sam ja – rekla je ona.

Odbranu i završnu riječ advokata okrivljenog Nemanje Stamenkovića, Aleksandra je nazvala sramotnom.

– To je trajalo tri sata i bilo je bukvalno prepričavanje svih suđenja, bacanje krivice na medije, na stručnjake iz oblasti psihijatrije… Mogu samo da kažem da je to sramota, da se čovjek koji je advokat po struci bavi time da li su oni to dobro procijenili, da li su mediji doprinijeli da se stvori lošija slika o Nemanji. Mislim da je to samo od njegove nemoći, jer nema nikakve dokaze – rekla je na kraju ona.

Podsjećamo, Beograđanin Nemanja Stamenković osuđen je danas na kaznu zatvora od 7 godina za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja jer je 4. januara na Bulevaru Medijana izazvao nesreću u kojoj su poginula dva pješaka. Takođe, zabranjeno mu je i da upravlja vozilom 5 godina, nakon što odsluži zatvorsku kaznu.

Stamenković je upravljajući vozilom audi A6 Quatro, u kojem su bile dvije maloljetnice, vozeći brzinom od najmanje 131 km na sat, izletio sa kolovoza na pješačku stazu i pokosio dvanaestogodišnjeg Andreja i Dejana Ilića (48), oca troje djece.

Mališan je stradao na licu mjesta, a Dejan je preminuo u bolnici.

Tužilaštvo je tražilo osam godina zatvora, a Nemanja se na sudu branio da mu je pozlilo za volanom.

(Atvbl)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!