Mještani uznemireni: Ispred kuće pronašli ubijenog migranta

 

BIHAĆ – Beživotno tijelo jednog migranta pronađeno je danas oko dva sata ujutro ispred jedne kuće u naselju Žegar, desetak kilometara od Bihaća, a istraga o ovome događaju je u toku, saopštili su iz MUP-a USK.

 
 

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o ubistvu migranta, a prema tim informacijama, pored njega je pronađen još jedan, teško ranjeni migrant koji je potom vozilom hitne pomoći transportovan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Navodno, oba migranta imala su rane nanesena hladnim oružjem, a sumnja se na sukob dvije grupe migranata koji se dogodio sinoć.

“Još su u toku istražne radnje, tako da ne možemo davati više informacija. Možemo potvrditi da je jedno lice pronađeno mrtvo“, rekli su iz MUP-a USK, a uviđajem rukovodi kantonalni tužilac.

Ovaj događaj je izazvao veliko uznemirenje među mještanima ovoga, ali i drugih naselja u Bihaću, jer su sukobi među migrantima, te incidenti u kojima su oni glavni vinovnici postali svakodnevica. U okolini naselja Žegar, koje se nalazi u blizini hrvatse granice, ispod planine Plješevice, postoji nekoliko improvizovanih migrantskih kampova i radi se o šatorskim ili durgim improvizovanim naseljima. Ona predstavljaju polazne tačke iz kojih se migranti upućuju u gejm, odnosno pokušavaju da pređu granicu su Republikom Hrvatskom. Mnogi u tome uspjevaju, ali i značajan broj njih hrvatska policija sa svoga teritorija ponovo vraća na područje Unsko sanskog kantona.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!