Najtraženiji slovenački bjegunac pao u Banjaluci

BANJALUKA – Jedan od najtraženijih slovenačkih bjegunaca Danijel Borojević (45) nakon skoro dvije decenije skrivanja uhapšen je u Banjaluci, saznaju “Nezavisne”.

 

Kako saznajemo, u četvrtak prilikom legitimisanja otkrili su ga pripadnici banjalučke policije, a za njim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog razbojništva, odnosno oružane pljačke banke u Celju teške oko 130.000 evra.

Borojević je godinama unazad na Evropolovoj listi najtraženijih bjegunaca iz bivše Jugoslavije, a prema informacijama Evropola koristio je i drugi identitet.

On je nakon hapšenja u Banjaluci predat Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Slovenački mediji Borojevića su izdvajali na vrh liste među najtraženijim Slovencima, zbog jedne od tamošnjih najvećih pljački.

Prema podacima s Interpolove potjernice, Borojević je rodom je iz Kranja, a slovenačka policija tražila ga zbog razbojništva, odnosno zbog oružane pljačke Krekovo banke.

Ova filmska pljačka desila se u Celju 2002. godine kada je Borojević uz prijetnju automatskom puškom zajedno sa saradnikom oteo 130.000 evra.

Nakon razbojništva je pobjegao te je slovenačka policija od tada intenzivno tragala za njim, a on je uspio čak 19 godina da izmakne pravdi.

Policija u Sloveniji tražila je i pomoć građana u pronalaženju Danijela Borojevića, očekujući bilo kakve korisne informacije koje bi im pomogle da ga uhapse.

Dok su ostali saučesnici uhapšeni nakon pljačke, Borojeviću godinama nisu mogli ući u trag, a sumnjalo se da se pod drugačijim identitetom krije baš u Bosni i Hercegovini ili nekoj od zemalja u regionu.

Zanimljivo je da je u avgustu 2017. godine na slovenačkoj razglednici tražen Danijel Borojević zbog krivičnog dela razbojništvo, a to je bila aktivnost u sklupu zajedničke evropske kampanje kako bi se lakše došlo do počinilaca najtežih krivičnih djela te su kreirane razglednice s pomalo šaljivim porukama, po jedna za svakog od najtraženijih bjegunaca koji su počinili teška krivična djela u državama EU.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!