Nakon potvrđene optužnice za napad: Stanivuković pozvao Viškovića DA SMIJENI LUKAČA

Gradonačelnik Draško Stanivuković je pozvao predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da smijeni ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Komentar je to Stanivukovića nakon informacije da je Osnovni sud u Banjaluci potvrdio optužnicu protiv ministra Lukača, zbog fizičkog napada na tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića, koji je sada gradonačelnik Banjaluke.

– Ja očekujem da on podnese ostavku, ali čisto sumnjam da ima morala, zato očekujem i pozivam Viškovića da ga smijeni. To je čovjek koji je batinar i protiv koga je podignuta optužnica zato što je  udario narodnog poslanika – rekao je Stanivuković.

Prema optužnici, Lukač je Stanivukovića napao 23. decembra  2019. godine oko 22 časova za vrijeme održavanja  posebne sjednice parlamenta Srpske čiji tok su direktno prenosili  mediji.

– U toku sjednice narodni poslanik D.S. je predsjedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice sa oznakom NATO pakta. Te zastavice je predsjednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo,  na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, rekao mu je: „Još jednom, još jednom majmune“, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica te mu nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne – stoji u optužnici.

(Srpskainfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!