Napadnut čovjek u selu kod Zvornika: Uhapšena dvojica muškaraca optuženi za premlaćivanje Senada Sejfića

Mještanin sela Gornja Kamenica, Senad Sejfić, kod Zvornika sinoć je teško pretučen na putu ispred seoske džamije.

Prema još nepotvrđenim informacijama, pretukla su ga dvojica mještana Srba iz susjednog sela Donja Kamenica po imenu Bane Jovanović i Bojan Bogićević, koji su privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku.

Mještani Kamenice, koji su se, njih pedesetak, okupili na Diviču u namjeri da, u znak protesta, krenu prema sjedištu Gradske uprave u Zvorniku, kažu da se napad na Senada Sejfića dogodio sinoć oko 20 časova.

Naime, Sejfić se vozilom kretao pored džamije, navodno je išao u džamiju na namaz, a potom je planirao u Tuzlu, kada je naišlo nekoliko vozila, koja su dolazila iz pravca Šekovića.

Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo, u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, Jovanović i Bogićević, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave.

Jedna mještanka koja je vidjela šta se događa počela je da vrišti i poziva komšije koje su se odazvale i Senadu pritekle u pomoć, da bi napadači potom pobjegli u pravcu Donje Kamenice.

Komšije su Sejfića odmah odvele u Policijsku stanicu u Zvorniku i prijavile slučaj, nakon čega su napadači odmah privedeni.

Jedan od mještana Kamenice, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, u izjavi je rekao da Bošnjaci neće dozvoliti da ih na njihovim imanjima i u njihovim kućama bilo ko napada, te da će pod hitno tražiti da se o svemu očituje i gradonačelnik Zvornika.

-Ovo nije prvi put da pojedinci iz Donje Kamenice pokušavaju napadati Bošnjake koji su se nakon agresije vratili na svoje. Neka svi znaju to nećemo dozvoliti. Ako nas legalni entitetski organi neće zaštititi neka to kažu – ogorčen je jedan od mještana.

Sejfić je sinoć bio u prostorijama Policijske stanice u Zvorniku, nakon čega je trebao biti odveden na ljekarski pregled u Tuzlu, piše Politicki.ba.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!