Nezaposleni otac dvoje djece dobio kuću: Za Blagojeviće počeo bolji i ljepši život

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić uručio je danas ključeve novosagrađene kuće Mirku Blagojeviću u Paklenici Donjoj, nezaposlenom udovcu, ocu dva sina, a kojem je krov nad glavom obezbijeđen zahvaljujući donatorima i ljudima dobre volje.

Jerinić je izrazio zadovoljstvo što je useljenje izvršeno pred Vaskrs i istakao da je ovo primjer kako treba zajednički raditi na rješavanju problema građana.

– Neizmjerno sam zahvalan svima koji su uzeli učešće – rekao je Jerinić i najavio realizaciju sličnih akcija.

Porodica Branka i Ruže Vasiljević donirala je zemlju za izgradnju kuće Blagojevićima koju je po sistemu ključ u ruke sagradila kompanija “Maksimović” uz podršku Gradske uprave i više od 50 donatora.

Direktor kompanije “Maksimović” Mirko Stojčinović rekao je da je kuća sagrađena za nepuna dva mjeseca, te opremljena za život dostojan čovjeka u 21. vijeku.

On je naveo da je izgradnja bila specifična jer su u procesu učestvovale mnoge kompanije koje su nesebično donirale neophodan građevinski materijal, namještaj, opremu, kao i besplatno priključenje na strujnu mrežu i vodovod.

Blagojević je zahvalio svim učesnicima koji su mu pomogli da dobije novu kuću, jer je dosadašnja prokišnjavala i bila neuslovna za život.

Dvadesetjednogodišnji sin Nikola rekao je da je prelijep osjećaj što će konačno imati svoju sobu, a kuća kupatilo.

Inicijativa za izgradnju novog porodičnog doma potekla je od ratnog vojnog invalida iz Modriče Steve Kuzmanovića, koji kaže da je slučajno, prije dvije godine, od Nikole čuo o nehumanim uslovima u kojima žive, a na šta nije mogao okrenuti glavu.

– Došao sam staroj kući, vidio kakva je situacija, i od tada sam pokušavao da im pomognem na razne načine, da pronađem posao njemu i bratu, radili su po dva mjeseca u Modriči i Derventi do korone – rekao je Kuzmanović i dodao da se priča pokrenula sa mrtve tačke od kako se obratio medijima.

On je zahvalio braći Maksimović i ostalim donatorima, jer od danas za Blagojeviće počinje život ljepši, bolji, normalniji i dostojan za čovjeka.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!