Noćni vukovi Vidovdansku vožnju posvetili glumici Biljani Čekić

KOZARSKA DUBICA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović ugostio je danas u selu Gunjevci u Kozarskoj Dubici članove Moto-kluba “Noćni vukovi”, koji voze tradicionalnu Vidovdansku vožnju kroz Republike Srpsku i drugi put posjećuju Kozarsku Dubicu.

Milunović je izjavio novinarima da su “Noćni vukovi” patriotska organizacija, čiji članovi su drugi put dočekani u Kozarskoj Dubici – najstradalijoj opštini u Evropi poslije Sankt Petersburga, koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila 53 odsto stanovništva.

“Ovdje u Kamenici u Gunjevcima desio se strahovit pokolj na samom kraju rata. U februaru 1945. godine 96 naših sunarodnjaka na zvjerski način ovdje su pobili, poklali i čak i žive zapalili”, rekao je Milunović.

On je istakao da “Noćni vukovi” nailaze na brojna osporavanja u Federaciji BiH (FBiH), od pojedinih federalnih medija koji su i njemu postavljali pitanja da li se “Noćni vukovi” podržavaju i na koji način.

“Meni je apsolutno apsurdno i nejasno. Ovo je organizacija koja njeguje hrišćanske i pravoslavne vrijednosti. Želim da postavim pitanje kome to smetaju ljudi koji ništa drugo ne čine nego vole svoju slobodu, svoj narod i pravoslavnu crkvu? Podržavam njihov rad i nastojanje da tu svoju ideju, odnosno osnove pravoslavne tradicije, prošire na pravoslavne narode koji ovdje žive”, rekao je Milunović.

Milunović je naglasio da je ponosan jer je počasni član “Noćnih vukova”.

“Svakako da ću se sa njima družiti i podržavati njihove aktivnosti usmjerene na partiotizam, slobodu i pravoslavlje. Nijedna njihova aktivnost nije išla na štetu nekoga drugoga, sa namjerom da izazove strah, nesigurnost ili nekakav drugi neprijatan osjećaj”, naglasio je Milunović.

On je rekao da će, nakon Gunjevaca, članovi Moto-kluba “Noćni vukovi”, njih oko 70 uglavnom iz Srbije i Crne Gore, obići crkvu u Drakseniću, kako bi vidjeli koja je dimenzija stradanja bila u opštini Kozarska Dubica, a zatim i Spomen-područje “Donja Gradina”.

Predsjednik Odjeljenja “Noćnih vukova” Republike Srpske Goran Tadić rekao je da članovi tog kluba već osam godina organizuju tradicionalnu Vidovdansku vožnju kroz Republiku Srpsku, a da je krajnji cilj uvijek bila slava Vojske Republike Srpske – Vidovdan.

“Odlučili smo da ovogodišnju vožnju posvetimo mladoj glumici Biljani Čekić iz Filma `Dara iz Jasenovca` jer je ulogu odigrala fenomenalno i čitav svijet je to vidio. Mi smo došli ovdje da joj uručimo poklon, a to je obilazak Moskve, gdje će je dočekati `Noćni vukovi` u Rusiji”, rekao je Tadić.

Tadić je naveo da “Noćni vukovi” imaju odjeljenja širom svijeta, ali da ove godine zbog pandemije virusa korona nije moguće masovnije okupljanje zbog procedura na granicama.

Mlada glumica iz Kozarske Dubice Biljana Čekić izjavila je novinarima da je oduševljena poklonom “Noćnih vukova”, te da je oduvijek željela da posjeti Moskvu.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!