Novčano darovani najbolji srednjoškolci Ugljevika

Na tradicionalnom prijemu u Opštinskoj upravi Ugljevika danas su novčano darovani Ognjen Đurić i Radiša Đukić – đaci generacije četvrtog i trećeg stepena Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas”.

NJima je uručeno po 300 KM, dok je učenicima koji su postigli odličan uspjeh tokom cijelog školovanja Jeleni Stanković, Ivani Babić i Spomenku Gajiću uručeno po 100 KM.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poželio je mladim ljudima sreću u daljem školovanju i životu.
 
“Potrebno je posvetiti pažnju obrazovanju i vaspitanju naše djece, posebno onima koji ostvaruju najbolje rezultate i koji su uložili dodatni trud”, rekao je Perić novinarima.

On je naveo da je opština Ugljevik uložila u uređenje zgrade Srednjoškolskog centra na kojoj je zamijenjena stolarija, rekonstruisana fasada i nabavljena su tehnička sredstva za odvijanje nastave.
 
“Nastavićemo ulaganje u školstvo i poboljšanje kvaliteta nastave”, najavio je Perić.
 
Đak generacije četvrtog stepena Ognjen Đurić iz Ugljevika rekao je da dosadašnje školovanje pamti po dobrim profesorima i druženju, a školovanje će nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.
 
Đak generacije trećeg stepena Radiša Đukić iz Ugljevika nastavlja školovanje u istoj školi, na četvrtoj godini mašinskog smjera.
 
Direktor Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” Stevo Benović zahvalio je rukovodstvu opštine za saradnju i rekao da su školovanje završila 122 maturanta, a u narednu školsku godinu upisano je 120 učenika raspoređenih u šest odjeljenja.
Prijemu su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, potpredsjednik Skupštine opštine Dragan Đokić, kao i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Verica Petrović.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!