ODBORNIK NPS U LOPARAMA PRELAZI U SDS

Ljubiša Tošić, odbornik Narodne partije Srpske u Loparama, koja je u koaliciji sa SNSD-om, prema dobro obaviještenom izvoru iz SDS-a, prelazi u redove Srpske demokratske Stranke u opštini Lopare – navodi portal opcija.net

Kako navodi portal opcija.net Tošić će zvanično pristupiti SDS-u u četvrtak, a za prelazak mu je obećana funkcija potpredsjednika Skupštine opštine Lopare, čime će zamijeniti kadar SDS-a Aleksandra Todorovića, za koga je rezervisana pozicija direktora novoosnovanog preduzeća „Vodovod“ Lopare.

Osim trgovine pozicijama, prema dobro obaviještenom izvoru portala opcija.net bliskom SDS-u, Tošić je za prelazak u Srpsku demokratsku stranku dobio i novčanu nadoknadu.

Postavlja se pitanje, šta je iza političke trgovine sa pozicijama za koje se SDS-ovci zaklinju da su narodne i koliko ima sredstava za političko „papkarenje“ u opštini Lopare, koja inače spada u red izrazito nerazvijenih opština?!

Da li su za opozicionare, koji često govore o moralu i preletačima, preletači i „papci“ i oni koji pređu u njihove redove, ili su priče o „papcima“ i korupciji rezervisane samo za one koji pređu u redove vlasti?!

U Skupštini opštine Lopare SDS je osvojio 11 mandata, po 3 mandata su dobili PDP, DNS i SNSD, Demosu su pripala 2, a SP 1 mandat od ukupno 23. Tošić i ostali odbornici DNS-a su, inače, nakon raspada Demokratskog narodnog saveza pristupili novoformiranoj stranci Darka Banjca – Narodnoj partiji Srpske.

SDS ima apsolutnu većinu u opštini Lopare, te je stoga nejasno zbog čega im je potrebno „pojačanje“ u njihovim redovima.

Dobri poznavaoci prilika u ovoj opštini kažu da se na ovaj način „gospodar“ Lopara Rado Savić politički revanšira nad Narodnom partijom Srpske, koja je nakon raspada DNS-a, ostala dosljedna koaliciji sa SNSD-om na nivou opštine i Republike Srpske.

Tvrde da je prelazak odbornika NPS-a u SDS isključivo lična osveta načelnika opštine Lopare Rade Savića Narodnoj partiji Srpske u Loparama i Đorđu Popoviću, za kojeg se smatra da ima veliki uticaj na Opštinski odbor NPS-a u ovoj podmajevičkoj opštini, a koji je delegirao zajedničkog kandidata za načelnika opštine Lopare Srećka Ilića, u koaliciji sa SNSD-om.

IZVOR: (opcija.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!