Predsjednik DNS Nenad Nešić ugostio je danas ambasadora Ruske federacije

Predsjednik DNS Nenad Nešić ugostio je danas ambasadora Ruske federacije njegovu ekselenciju gospodina Igora Kalabuhova.

Na sastanku je potvrđena privrženost Rusije poštovanju Dejtonskog sporazuma, kao okvira u kojem je moguć opstanak srpskog naroda u BiH.

Potvrđeno je opredjeljenje Ruske federacije osnaživanju Republike Srpske, njen neupitan položaj i pravo srpskog naroda da kroz svoju Republiku ostvaruju svoje demokratsko pravo na razvoj. Nenad Nešić istakao je da je DNS uvijek bio na braniku Republike Srpske i srpskog naroda i da nema političkog interesa kojem bi podredila sveto pravo srpskog naroda ostvarenog uz tako puno žrtava i odricanja.

Predsjednik DNS Nenad Nešić zahvalio se Ruskoj federaciji na podršci srpskom narodu i istakao zadovoljstvo što je Srbima najbliži i najdraži narod razvojem vakcine Sputnjik pomogao globalnom savladavanju pandemije. Nenad Nešić je primio Sputnjik vakcinu i nakon iskustva sa njom svom gostu je mogao da potvrdi da je predsjednik Ruske Federacije bio u pravu kada je rekao da je vakcina snažna i precizna kao ruski kalašnjikov.

Nenad Nešić je svom gostu uručio prigodan poklon, Zakonopravilo Svetog Save i Sabornik srpskih manastira na ruskom jeziku sa posvetom patrijarha Irineja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!