Premijerno prikazivanje filma ,,Sedam hiljada duša” u Bijeljini, u Centru za kulturu 29.juna

Premijerno prikazivanje filma ,,Sedam hiljada duša” u Bijeljini, u Centru za kulturu 29.juna, sa početkom u 19 časova. Ulaz je besplatan!
Pozivamo sve zainteresovane građane Bijeljine, da sutra, 29.juna prisustvuju premijernom prikazivanju filma ,,Sedam hiljada duša”.
Film je na svjetskim festivalima osvojio 40 nagrada. Govori o stradanju srpskih i ruskih vojnika i civila u austrougarskim logorima u Češkoj tokom Prvog svjetskog rata. Ovaj film predstavlja ostvarenje o strašnoj sudbini više od 7000 naših mučenika koji su daleko od otadžbine kosti ostavili u austrougarskim logorima na teritoriji Češke – Jundrihovice gdje je druga po veličini srpska grobnica na svijetu, i Broumov na granici sa Poljskom.
Кorišćene su izjave vojnika koji su umrli 1919.godine u Holandiji.
Ovaj film je unikatan, nije uperen ni protiv koga, samo pokazuje stanje kakvo je bilo i podsjeća na strašne zločine nad srpskim narodom koji ne smiju biti zaboravljeni.

Na kraju same projekcije filma, bićete u mogućnosti da postavite pitanja i reditelju Sanjinu Miriću koji je tvorac ovog filma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!