Promovisana nova klasa kadeta

BANjALUKA- U Policijskoj upravi Banjaluka danas su promovisani kadeti 22. klase Policijske akademije i 8. klase Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje i 4. maja počeli pripravnički staž u ovoj upravi.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević istakao je da je ova generacija kadeta, uprkos pandemiji virusa korona i specifičnim uslovima, uspješno završila školovanje.

“Pripravnički staž u policijskim upravama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske započelo je 348 kadeta – 324 muškaraca i 24 žene, od kojih su 22 kadeta uspješno završila obuku na Policijskoj akademiji za Specijalnu antiterorističku jedinicu”, rekao je novinarima Kostrešević.

Načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Srpske Mile Šikman naglasio je da policijska obuka ima tri faze.

“Prva faza se realizuje u Policijskoj akademiji gdje su imali više od 700 nastavnih časova. Sada su u drugoj fazi koja se odnosi na šestomjesečni pripravnički staž, a nakon toga će raditi na polaganju stručnog ispita”, pojasnio je Šikman i podsjetio da MUP intenzivno podmlađuje policijski sastav.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!