Radnica prijavljena da je prisvajala novac za smještaj lica u domu za stare

PRIJEDOR – Prijedorska policija podnijela je danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv Lj.M. iz Novog Grada, koja je osumnjičena da je kao radnica Ustanove socijalne zaštite Dom za stara i bolesna lica u Prijedoru protvpravno prisvojila 37.612,58 KM.

Lj. M. se sumnjiči da je u periodu od novembra 2019. godine do februara 2021. godine, protivpravno prisvojila novac koji su korisnici usluga Doma, odnosno njihovi srodnici, plaćali za smještaj i medicinsku njegu, a koji je trebao biti uplaćen na žiro račun ove Ustanove.

“Osumnjičeno lice je sačinjavalo i potpisivalo duple račune na ime korištenja smještaja i dodatnih usluga u Domu, tako što je račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavalo knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavalo strankama i naplaćivalo, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen po osnovu tih računa. Knjigovođi takođe nije prijavljivalo ni boravak pojedinih korisnika Doma, za koje je sačinjavalo ugovore i naplaćivalo mjesečne iznose za korištenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske njege”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Navedena se sumnjiči da je počinila krivično djelo pronevjera u sticaju sa krivičnim djelima, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i falsifikovanje isprave.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!