ŠAROVIĆ ODBACIO RASPAKIVANJE DEJTONA


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović odbacio je mogućnost razgovora o raspakivanju Dejtona i ocijenio kao “neozbiljnu stvar u vrijeme kada za to nije prilika” inicijativu predsjednika SNSD Milorada Dodika za razgovor o mogućim rješenjima za BiH.


“Ova pitanja mirnog razdruživanja nisu za jednu stranku i jedan stranački komitet, to je dio ozbiljnog razmišljanja, pripreme, međunarodne konferencije ako ikada do toga dođe, jer inicijativa u suštini znači raspakivanje Dejtona, što je apsolutni avanturizam”, rekao je Šarović novinarima nakon današnjeg stranačkog sastanka u Loparama.

Lider SDS-a je dodao da postoje mnoga ozbiljna životna pitanja koja treba rješavati.

“Ustav ima neke svoje odredbe i po ovom pitanju, ali to je stvar dogovora svih strana u BiH i za bilo šta je potrebna apsolutna saglasnot”, zaključio je on.

Šarović i članovi Predsjedništva SDS sastali su se u Loparama sa načelnicima gradova i opština i funkcionerima SDS u Izbornoj jedinici šest gdje ova stranka ima načelnike u četiri od šest lokalnih zajednica – Bijeljina, Ugljevik, Lopare i Šamac, osim u opštinama Pelagićevo i Donji Žabar.

“Ovo je za SDS jedna od najuspješnijih izbornih jedinica gdje imamo ukupno 43 odbornička mandata, SNSD 29 i svi drugi su daleko ispod toga, što govori o snazi stranke u ovoj regiji i potencijalu da uticaj SDS jača i dalje pred izbore naredne godine”, rekao je Šarović novinarima.

Prema njegovim riječima, govorilo se o problemima koji muče načelnike i gradonačelnike i o nekim slabim tačkama i izazovima u političkom smislu, kao i opštim društvenim temama koje zaokupljaju javnost u Republici Srpskoj i BiH.

“Konstatovali smo da su šanse za pojedinačne kandidate SDS-a iduće godine za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom vrlo ozbiljne i respektabilne”, rekao je Šarović.

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je da su danas dogovarali buduće djelovanje da bi SDS i nakon izbora naredne godine ostao najjača politička partija u ovoj regiji.

“Suština bavljenja politikom je da ljudi koji za nas glasaju bolje žive, zato se udružujemo i tražimo dobre prijedloge i inicijative”, rekao je Savić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!