U BiH kolovozi mjestimično suvi, oprez zbog mogućih odrona

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odvija po mjestimično suvim kolovozima, a zastoji ili kraće obustave mogu se očekivati na dionicama na kojima se izvode radovi.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone i savjetuju vozačima maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, dionica Kozarac-Lamovita, saobraćaj je zbog radova obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale u tunelu “Kalovita brda”, izmijenjen je režim saobraćaja, kao i u tunelu tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, zbog izgradnje kružnog toka.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na autoputu “9. januar”.

Zbog izgradnje kružnog toka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj-Doboj /Poljice/ i Rudanka-Doboj.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na raskrsnici dionice magistralnog puta Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u banjalučkom naselju Ramići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja kružnog toka na ukrštanju dionica magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova najavljene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Rača-Bijeljina-Ugljevik u toku je uređenje puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, kao i na dionici Crkvina-Modriča jedan.

U FBiH, zbog radova u tunelu “Čaklovići” /Tuzla-Kalesija/ saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova, usporeno se saobraća na putevima: Ustikolina-Goražde /mostovi Ustikolina i Mravinjac/, Stolac-Hutovo /mjesto Cerovica/, Posušje-Tomislavgrad /naselje Čitluk/ i Banovići-Ribnica /na izlazu iz Banovića/.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova. 

(ATVBL)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!