U BiH povoljni uslovi za vožnju

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, uz povoljne vremenske uslove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova, na mjestu ukrštanja dionice magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi u naselju Vrbanja izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja, koji reguliše privremena signalizacija.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale u tunelu “Kalovita brda” izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ gdje su u toku radovi u tunelu “Ugar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, saobraćaj se odvija usporeno.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na spoju magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj-Doboj /Poljice/ i dionici Rudanka-Doboj.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na dionici Mrakovica-Podgradci regionalnog puta Mrakovica-Gradiška, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska –Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim saobraćaja i privremeno postavljena signalizacija.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik u toku je uređenje puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi se izvode i dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Lukavica-Pale.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će, po potrebi, povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova u trajanju do jedan sat.

Na regionalnom putnom pravcu na dionici Stari Majdan-Lamovita, zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča1-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica /Karuše/, te na dionici Crkvina-Modriča 1 i privremeno je postavljena saobraćajna signalizacija.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han-entitetska granica /Križ/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret će biti prevožen na dionicama Doboj-auto-put-Banjaluka /do 7. juna/, entitetska granica Karuše-granični prelaz Brod /do 6. juna/, međuentitetska linija Ledenice-Crkvina-Modriča-autoput-Aleksandrovac /do 11. juna/, entitetska granica Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk /do 10. juna/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod /do 17. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 26. juna/ i međuentitetska linija Stanić Rijeka-međuentitetska linija Karuše /do 15. juna.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog putua Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2- Šargovac u mjestu Trn, jer nakon destrukcija nadožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH u toku su radovi na mostu /M06/ na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, preticajnom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija /dionica Simin Han-Caparde/ zbog radova u tunelu “Čaklovići” saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu “Crnaja” na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima obustavlja.

Radovi se izvode i na putevima Ustikolina-Goražde /mostovi Ustikolina i Mravinjac/, Tarčin-Konjic /Donja Raštelica/, Stolac-Hutovo /mjesto Cerovica/, Posušje-Tomislavgrad /naselje Čitluk/ i Banovići-Ribnica /na izlazu iz Banovića/, kao i na raskrsnici magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan”pi-si-ar” test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!