UO Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio: Za zbrinjavanje kovid pacijenata u “Banji Dvorovi” 200.000 KM

 

 

 

 

Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS prihvatio je danas, na 16. sjednici, Informaciju o obezbjeđenju finansijskih sredstava za zbrinjavanje kovid pacijenata u Javnoj ustanovi „Banja Dvorovi“ Bijeljina, te odobrio isplatu u iznosu od 200.000 KM, sa PDV.

O ovog fonda upoznao se i sa Informacijom o poslovnim subjektima koji su naknadno ispunili uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu januar mart 2021. godine iz sredstava Kompenzacionog fonda RS.

– Upravni odbor zaključio je da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo spisak poslovnih subjekata koji su naknadno ispunili uslov za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima. Ovim zaključkom odobrena je isplata sredstava u ukupnom iznosu od 377.180 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2) po osnovu iskorištenih turističkih vaučera za 21 poslovni subjekat. Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti resorno ministarstvo – saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Takođe, UO Kompenzacionog fonda RS upoznao se sa Informacijom o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 1. aprila 30. aprila 2021. godine iz sredstava ovog fonda.

– UO Kompenzacionog fonda RS zaključio je da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo Spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu 01. aprila do 30. aprila ove godine, u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima. Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 160.766 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2) po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u pomenutom periodu, za 41 poslovni subjekat. Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti resorno ministarstvo – stoji u saopštenju.

 

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!