Uspjeh virtouza iz Bijeljine – Đorđe Perić osvojio zlatnu medalju na festivalu u Moskvi

Jedanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je zlatnu medalju i svoju stotu nagradu na Internacionalnom muzičkom festivalu u Moskvi, koji je održan u onlajn formatu.

Festival je održan od 15. maja do 15. juna. Đorđe je istakao da za njega 100 osvojenih nagrada predstavlja veliki uspjeh, ali i čast što može da na taj način predstavlja svoj grad, Republiku Srpsku i BiH.

Od svih putovanja na razna takmičenja izdvojio bih Svjetski trofej harmonike u Portugalu, gdje sam predstavljao BiH, a boravio sam u gradu Faro, koji je čaroban – rekao je Đorđe za Srnu.

Ljubav prema muzici Đorđe je naslijedio od oca Slaviše Perića, koji mu je uzor, ali i profesor.

On je direktor Muzičke škole `Kornelije Stanković` i moj profesor, studirao je u ukrajinskoj Odesi i svakodnevno mi prenosi znanje. Osim njega, uzor su mi i Jurij Šiškin i Vladimir Murza – naglasio je Đorđe i dodao da je muzika je njegov put i da želi njome ozbiljno da se bavi.

Prvi nastup Đorđe je imao u Ugljeviku sa četiri godine, a prvu nagradu osvojio je u Loznici sa samo šest godina.

Prvi nastup pamtim kao upoznavanje sa svijetom muzike, nisam imao tremu ni tada, a nikada ni poslije toga. Prvu nagradu osvojio sam 2016. godine kada sam imao šest godina i tada sam već znao da sviram nekoliko kompozicija – rekao je Đorđe.

(NoviGlas) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!