Utopili se dječaci neplivači: Feketić zavijen u crno, roditelji neutješni

NOVI SAD – Dan nakon što su se dva dječaka iz Feketića od 14 i 16 godina tragično utopila, kada su hteli da se okupaju u kanalu Dunav – Tisa – Dunav, cijelo selo je zavijeno u crno.

Mještani su zanijemili, niko ne govori, a roditelji od bola ne mogu ni da izađu iz kuće.

“Niko se nije nadao da će im tuga obaviti dom iznenada. E.K. je bio osnovac, kao i njegov drug. Imao je više braće i sestara, mnogočlana su porodica. Bili su vredna i radna familija, nisu očekivali pomoć drugih, veoma su poštovani u selu”, pričaju mještani.

Stric Bedžet K. jedva govori od bola, kaže da su dječaci išli zajedno u školu, družili se.

“Niko nije očekivao tako nešto, ne znamo još kada će biti sahrana.

Jedan komšija navodi da je jedan od dječaka skočio u vodu i da se navodno zapleo u travu, a da je drug skočio za njim želeći da mu pomogne. Međutim, stradala su obojica.

Na drugoj strani sela je živio nesrećno stradali drugi mališan, a njegova porodica sa istim bolom i tugom ne može da govori. Zatvorili su se u kuću i čuje se samo jauk.

“U tom kanalu deca se kupaju celo leto, a ovog je kanal ponovo odneo dva mlada života. Dečaci nisu uspeli da se izbore sa dubinom većom od dva metra. To plivačima deluje bezopasno, ali deca nisu znala da plivaju”, kažu mještani s druge strane sela.

(Nezavisne) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!