Velika akcija u Banjaluci: U Austriju prokrijumčarili eksploziv koji se koristi za TERORISTIČKE NAPADE

Na području Banjaluke u toku je velika akcija koja se odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma vrlo razornog eksploziva sa područja BiH u Austriju, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

Oni su pojasnili da u akciji učestvuju pripadnici MUP Republike Srpske, a sve se radi po njihovom nalogu.

– Radi se o aktivnostima koje se realiziju u suradnji sa partnerskim institucijama Republike Austrije, a odnose se na procesuiranje krivičnih djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa  oružja i vojne opreme i neovlaštenog prometa opojnih droga – rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Na području Banjaluke, meta operacije je jedan osumnjičeni, a pretresi se obavljaju na dvije lokacije.

Tokom pretresa nađeni su dokazni materijali bitni za postupak.

Istraga se odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva Nitropent, zajedno sa štapinima  i mehanizmima za daljinsko aktiviranje, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koriste u terorističkim aktima i kriminogenih aktivnostima.

Eksploziv je prokrijumčaren u Austriju, gdje je jedna osoba procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora, a aktivnosti u BiH odnose se na osobu koja je sudjelovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz Bosne i Hercegovine prema Austriji.

Takođe, krijumčarena je i manja količine opojne droge.

Nakon što se aktivnosti okončaju, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(Srpskainfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!