Vučić: Od sutra građani BiH mogu da se vakcinišu u Srbiji gde i kad hoće

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je novinarima da će svi građani BiH od sutra, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju sertifikat kao i građani Srbije.

Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsjedavajući Predsjedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, rekao da će građani Republike Srpske i iz cijele BiH moći kao i građani Srbije da se vakcinišu gdje god hoće, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Loznici i bilo kom drugom gradu ili pograničnom mjestu.
 
“Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije”, rekao je Vučić ističući da Srbija ima dovoljno vakcina, kao i da su uspjeli u posljednjih dvadesetak dana da vakcinišu novih oko 630.000 – 640.000 građana.
 
Predsjednik Srbije je poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za cijeli region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.
 
Takođe, poručio je da će Srbija nastaviti da pomaže Republiku Srpsku u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama i Dejtonskim sporazumom, ne kršeći nijednu međuanrodnu normu, a pokazujući poštovanje i ljubav prema Srpskoj.
 
Kazao je da su na sastanku danas razgovarali i o drugim važnim temama i o nacionalnoj strategiji i problemima po pitanju KiM.
 
Vučić je zahvalio Miloradu Dodiku i predstavnicima svih parlamentarnih stranaka na podršci Srbiji po pitanju KiM.
 
(InfoBijeljina) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!