Završno veče festivala “Dani harmonike” održano u Bijeljini

 

 

Ovogodišnji “Dani harmonike” završeni su nastupom laureata festivala, ruskih umjetnika Jurija Šiškina i Stanislava Mališeva u bijeljinskom Centru za kulturu.

Predsjednik stručnog žirija Festivala Jurij Šiškin rekao je da su takmičari, kada je riječ o izvođenju, na visokom nivou.

– Zbog pandemije, takmičari su se malo izmijenili jer, prilikom sviranja, emocije nisu ispoljavali kroz instrumente. Sve ostalo je na veoma visokom nivou – izjavio je on.

 

 

Šiškin je naglasio da ga je laureat festivala Petar Dinčić prijatno iznenadio svojim izvođenjem.

Organizator festivala Slaviša Perić rekao je da su ovogodišnji “Dani harmonike” okupili 200 takmičara iz 13 zemalja, te da je jedan dio takmičenja održan u onlajn formatu, a drugi dio uživo.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je kvalitet takmičenja bio na visokom nivou.

– Prema ocjeni žirija, iz godine u godinu se povećava kvalitet nivoa izvođenja, a to i jeste primarni cilj ovog festivala – rekao je Perić i dodao da će BiH imati dva predstavnika u finalu Svjetskog kupa harmonika, koji su se izborili kroz kvalifikacije na “Danima harmonike”.

Završnoj večeri festivala prisustvovali su gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Generalni pokrovitelj festivala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a organizaciju su podržali opština Ugljevik i Grad Bijeljina.

 

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!