ŽELJA DA SRBI IMAJU SVOJU VOJSКU

 

 

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas u Sasama, na obilježavanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećag pješadijskog /Republika Srpska/ puka, da prihvata sadašnji način organizacije oružanih snaga u BiH, ali bez uvjerenja da je to garancija slobode srpskog naroda, te da bi volio da Srbi imaju svoju vojsku.

“Uvjeren sam da ćemo kroz pametnu politiku i složno djelovanje doći do krajnjeg cilja”, rekao je Savčić.

Ističući da nema praznika u srpskoj istoriji koji nosi više simbolike od Vidovdana, Savčić je naveo da je Vidovdan pobjeda, i poraz, i slava, i ponos i dika, što se najbolje vidi na ovom mjestu danas.

“U rat smo ušli ne zato što smo htjeli nego što smo morali, zato što nismo imali izbora i morali smo da se branimo, da odbranimo svoju slobodu, svoj narod, teritoriju i u tome smo uspjeli”, rekao je predsjednik Boračke organizacije Srpske.

On je ocijenio da je i danas bezbroj izazova pred Republikom Srpskom i srpskim narodom.

“Opet se neki zapadni centri moći ponašaju kao da je tek završen Berlinski kongres, kao da je tek izvršena aneksija BiH, kao da je počeo Prvi svjetski rat i nameću nam neke tutore da oni vode brigu o nama, kao da mi to ne znamo. Tome se moramo suprotstaviti jedinstvom, zajedništvom i slogom, pameću, to je jedini način da opstanemo”, poručio je Savčić.

On se prisjetio i obilježavanja Vidovdana 1992. godine u Han Pijesku, navodeći da tada ovaj datum još nije zvanično bio proglašen ni slavom, ni Danom Vojske.

“Pomalo smo svi bili zbunjeni”, rekao je Savčić i podsjetio da je dan prije Vidovdana za himnu kojom će biti obilježen praznik izabrana “Bože, pravde”, koja je i danas himna Boračke organizacije Srpske.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!