Željko Savić išao u potjeru za Audijem koji je usmrtio dijete u Kozarcu: Vozač se vratio da posmatra uviđaj

Nikola Đurđević (25), osumnjičeni da je Audijem usmrtio Almedina Bahonjića (15) u Kozarcu kod Prijedora, poslije bjekstva se vratio na mjesto nesreće i posmatrao uviđaj.

To tvrdi Željko Savić, svjedok tragedije, koji je policiji pomogao u otkrivanju odbjeglog vozača jer je svojim vozilom krenuo u potjeru za Audijem koji je, nakon udara u dječaka, pobjegao s mjesta nesreće. Upravo je Savić policiji otkrio ključne detalje o odbjeglom vozilu, dok su njegovi prijatelji Nemanja Miletić i Nebojša Babić prvi pritekli u pomoć Bahonjiću i prevezli ga u bolnicu.

– Išao sam ka Prijedoru kada sam vidio duga svjetla na automobilu koji je preko sa preko 100 km/h, jurio kroz Kozarac. Blicnuo sam i on je ugasio duga svjetla. Nedugo zatim asfalt je zavarničio i čuo se udar. Dijete je odletjelo na jednu, a bicikl na drugu stranu. Stravičan prizor, od kojeg se i sada užasavam – priča Savić.

On kaže da se Audi zaustavio, a onda naglo stisnuo gas i krenuo da bježi.

– Nisam mogao dozvoliti da pobjegne i Passatom sam krenuo za njim. Letio sam kao nevrijeme… Bježao je prema Kamičanima, skrenuo lijevo i nastavio bježati. Nije imao zadnje tablice, jer da je jeste zapisao bi ih i ne bi išao u potjeru i izlagao se opasnosti – priča Savić.

Pojašnjava da je Audi seoskim putevima vozio oko 100km/h. To je, kaže, bila suluda vožnja koju iz bezbjednosnih razloga poslije izvjesnog vremena nije želio da isprati.

– Sve što sam primjetio ispričao sam policiji. U tom trenutku nisam znao ko je bio za volanom i kada sam sutradan saznao uvjeren sam da je Đurđević bio na mjestu nesreće. To je bilo nekih pola sata kasnije, a dovezao ga je Nissan X-trail, što znači da je imao i saučesnike. Ponašao se kao da se ništa nije dogodilo – tvrdi Savić.

Nesreća se dogodila juče u 00.45 sati u Kozarcu. Dječak je u društvu s bratom i drugarom išao uz ivicu magistralnog puta Prijedor – Banja Luka, kada je na njih naletio Audi. Udario je u Almedina koji je podlegao povredama, dok su druga dva dječaka nepovrijeđena. Vozač je pobjegao prema Laktašima, gdje je sakrio Audi pokrivši ga ceradom.

Nikola Đurđević predat je Tužilaštvu koje će zatražiti da mu se odredi jednomjesečni pritvor. U policiji je govorio da se nakon udesa prepao i uspaničio, te da je to bio razlog bjekstva. Istraga se nastavlja, a utvrđuje se da li je Audi imao uredne papire, budući da na njemu nije bilo registarskih oznaka.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!