Zeljković: Nastavlja se vakcinacija novinara u Srpskoj

BANjALUKA – Nakon što je prva grupa policajaca jutros vakcinisana u Institutu za javno zdravstvo RS, treća faza imunizacije protiv virusa korona se nastavlja, a već sutra će prvu dozu primiti druga grupa novinara, fotoreportera i snimatelja.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, naglasivši da će narednih dana prvu dozu primiti i radnici u prosvjeti.

– Tako smo i najavljivali, da će vakcinacija teći kontinuirano u skladu sa raspoloživim kapacitetima i vjerujem da su neke kolege samo pogrešno prenijele informaciju. To što je u petak vakcinisana jedna grupa novinara ne znači da je to bilo to i da se ne zna kada će biti nastavljeno – rekao je Zeljković.

Govoreći o broju osoba koje će biti vakcinisane, pojasnio je da će to zavisti od količine raspoloživih vakcina.

– Cilj nam je da vakcinišemo sve medijske radnike u što kraćem vremenskom periodu, posebno one koji rade na terenu te da na taj način zaštitimo njihovo zdravlje – naglasio je Zeljković.

Dodao je da i dalje teče vakcinacija stanovništva iz prve dvije kategorije prema planu imunizacije i dodao da je od danas u Srpskoj u upotrebi i vakcina “fajzer”. 

Svi koji su se prijavili za vakcinaciju mogu očekivati poziv iz Instituta u narednim danima.

Treća faza imunizacije u Srpskoj počela je u petak kada je u Institutu za javno zdravstvo RS vakcinisana prva grupa od 30 medijskih radnika.

(GlasSrpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!